27 Mart 2017 Pazartesi

İlk videomuz yayında..




Birlikte harika pastalar hazırlayacağız demiştik size geçtiğimiz postta,  hatırladınız mı ? Nevale Bursa'dan yola çıkan bir marka.İlk tarifimize, şehrimize özel bir lezzet yakışır dedik ve ayrıntılı bir tarif hazırladık.Kestaneli nefis bir çikolatalı pasta videosu da size eşlik etmeye hazır. Her şey  daha mutlu pastalar üretmek için. Sizi sevdiğimizi söylemiş miydik ?





MALZEMELER (10 KİŞİLİK)

Keki için ;
7 adet yumurta
135 gr toz şeker
50 gr un
50 gr galeta unu
90 gr toz fındık
20 gr nişasta
10 gr tarçın
50 gr sıvı yağ

Hazırlanışı;
7 adet  yumurta ile şekeri çırpıp kabartıyoruz.Geri kalan malzemeleri de dahil ederek karıştırmaya devam ediyoruz.Hazırladığımız karışımı düz tepsiye yayarak 200 derece fırında 15 dk pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dinlendirdiğimiz keki 4 adet daire çıkacak şekilde kesiyoruz.

Kreması için ;
150 gr sıvı krema
75 gr bitter kuvertür
15 gr şeker
25 gr sıvı krema (Kremayı dinlendirdikten sonra çırparken kullanacağız)

Hazırlanışı;
Kaynatılmış sıvı kremaya şeker ve bitter kuvertür eklenerek eritiyoruz. 1 gün buzdolabında dinlendirerek, ertesi gün sıvı krema ile miks yaparak karıştırıyoruz.

İç Malzeme;
Kestane şekeri
Çikolatalı badem krokant

Üst süsleme;
Sütlü çikolata
Kestane şekeri

Pastamızı hazırlarken ilk aşamamız, keklerin arasına krema ve iç malzeme kullanarak katlandırma yapmak.Her kekin arasına eşit miktarda krema kullanmaya dikkat etmeliyiz . 4 kat keki krema ve iç malzeme ile  birleştirdikten sonra, dolapta 2 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirilen pastanın  üzerini kremamızla sıvama yaparak. üzerine sütlü çikolata parçaları ve kestane şekeri ile süsleme yapıyoruz.

Afiyet olsun

Tarife özel not : Tamamen doğal ve katkısız olarak üretilen Nevale kestane şekerlerimiz denemeniz için mağazalarımızda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder